Насловна страна Новости Инфраструктура За инфраструктуру у Лужничкој долини, 20 милиона динара

За инфраструктуру у Лужничкој долини, 20 милиона динара

2121

Око 20 милиона динара је ове године издвојено за инфраструктурне радове у Лужничкој долини, односно у Карану, Рибашевини, Трнави и Луновом Селу, рекао директор ЈП Ужице развој Никола Максимовић.

,,До сада је асфалтирано неколико путних праваца у укупној дужини око пет километара односно утрошено је око 16 милиона планираних средстава. Тренутно изводимо радове у Карану на путном правцу Мала метаљка – Валика метаљка у дужини од 1.100 метара, а након тога прелазимо у Луново Село“, наводи Максимовић и додао да поред асфалтерских радова Град Ужице интезивно ради на изградњи атарских путева, прецизније на изградњи 29 путних праваца у 15 месних заједница.

Члан Градског већа задужен за рад месних заједница, Владимир Синђелић је истакао да је када је у питању овогодишња грађевинска сезона задовољан урађеним.

„Што се тиче реализације буџета за удруживање са месним заједницама односно уговора који имају такав облик финансирања, уз извесне проблеме са одређеним извођачима успели смо да велики део уговора завршимо, а наставићемо и даље све док временски услови то буду дозвољавали. Тренутно имамо још пет месних заједница са којима имамо нереализоване уговоре али се надамо да ћемо до краја године један део тих уговора завршити. Уговори које не стигнемо ове године да реализујемо остаће за пролеће где нећемо чекати званичан почетак грађевинске сезоне већ ћемо чим временски услови то буду омогућавали ући у радове“, рекао је Синђелић.

Директорка ЈКП „Нискоградња“, Снежана Милутиновић истиче да ово комунално предузеће тренутно изводи радове на изградњи пуних праваца у Лужничкој долини и Севојну, док је једна екипа у Романијској улици где санира прекопе после изградње гасовода.

Мештани села Лужничке долине су истакли захвалност на подршци Граду Ужицу и задовољство урађеним на изградњи путне инфраструктуре ове године.

,,Асфалт нам много значи, због деце и одласка у школу. Нема нас пуно али сви смо задовољни. Требало је ово много пре да се уради, али никада није касно. Месна заједница Трнава има десетак домаћинстава. Урадили смо 500 метара пута сада, имамо још 700, што ћемо урадити наредних година”, рекао је Борко Костић МЗ Трнава.