Насловна страна Новости Инфраструктура Вукосављевић: Ужички Стари град има изузетан потенцијал

Вукосављевић: Ужички Стари град има изузетан потенцијал

1294

Mинистaр културе и информисања, Владан Вукосављевић, данас је у Ужицу са градоначелником Петковићем и његовим сарадницима, обишао Народни музеј, легат Михаила Миловановића и поставку Ужичка република 1941, затим Склавков плато, Стари град и посетио Народно позориште.

Министар Вукосављевић је истакао да је Ужице средина која има изузетно квалитетан кадар, добре пројекте и људе који су спремни да улажу у културни развој, заштиту културног наслеђа у савремено стваралаштво.

„Ми смо сваки пут овде у Ужицу запазили добре идеје и конкретне пројекте и добре потенцијале а данас смо могли да видимо и шта је конкретно урађено од наше последње посете. Били смо управо на Ужичкој тврђави и запазили врло велике потенцијале за осавремењивање целог амбијента изградњом пешачког моста или жичаре која би спајала магистрални пут са Старим градом, затим изградњом хотелског смештаја“, истакао је министар Вукосављевић и додао да је Ужице велики српски град, град велике историје, велике традиције, са квалитетним и талентованим људима.

Градоначелник Тихомир Петковић навео је да је ово трећа посета министра у последњих годину дана и да је то показатељ подршке Министарства и самог министра Ужицу. Петковић је изнео и чињеницу да је од Министарства, за разне програме и пројекте добијено преко 20 милиона динара, а када се у обзир узму и средства која су добили ужички медији на конкурсима министарства, та сума је око 30 милиона динара.