Насловна страна Забава Музика Sve je spremno za prvi koncert Eastock-a u Užicu

Sve je spremno za prvi koncert Eastock-a u Užicu

1051

Užičko-višegradski bend Eastock 28. oktobra u GKC Užice, održaće koncertnu promociju prvog albuma, a gosti su bendovi Random iz Beograda i Teorija Zavere iz Požege.

Bend Eastock nastao je u junu 2015 godine, u Užicu, a prvi nastup imao je u beogradskom underground klubu Danguba 11. juna iste godine posle koga su počeli rad na autorskim pesmama.

Zvuk Eastocka bazira se na moćnim ritmovima, skladno smišljenim bas šemama i gitarskim deonicama kao i za bend najvažnijem – troglasnom pevanju.

U aprilu 2016. godine bend je drugo mesto na takmičenju “Peckham live stage” koje se održalo u Banja Luci u finalnoj konkurenciji od 8 bendova, a ostvario je pobedu i na Čačanskoj Gitarijadi koja se u avgustu 2016. održala na gradskom trgu u Čačku, u konkurenciji od 9 bendova.

U martu 2017. Eastock je osvajio prvo mesto na takmičenju demo bendova u Rudom (RS) u konkurenciji od 10 bendova.

Posle objavljivanja tri samostalna i nezvanična singla,”Novi početak”, “Dan” i “Zidovi” bend svira na većim festivalima, kao pred grupa Rambu Amadeusu, Del Arno Bandu (HillsUp festival, Zlatibor), Goblinima, Hladnom pivu, Električnom Orgazmu (Next Fest)…

Članovi benda Eastock su: Nemanja Valjarević (vokal), Lazar Gavrilović (gitara, back vokal), Marko Gavrilović (bas gitara, back vokal) i Srbislav Savić (bubnjevi).

Random je alternativni rok sastav iz Beograda nastao 2010. godine. Postavu čine: Angelina Kačunković (vokal, ritam gitara), Stefan Biljanovski (bubnjevi), Ljubomir Brščić (lead gitara) i Jelena Mihić (bas gitara). Svako od članova, svojim umećem doprinosi jedinstvenom zvuku ovog beogradskog sastava.

Spoj kreativnih i melodičnih rifova, snažnih bas linija koje savršeno uklapaju funkciju ritma i prateće harmonije, energičnih bubnjeva i izražajnih ženskih vokala, koji poseduje u sebi i izvesnu dozu romantičnog , je ono što na karakterističan način povezuje pomenuti zvuk.

Random je do sada objavio dva samostalna izdanja u vidu EP-a “Smile and wave” (2015) i “Rewind” (2016) kao i mnogobrojne nastupe.

Od nastupa se izdvajaju učešće na finalu BARF-a (Beogradskog Autorskog Rok Festivala) decembra 2015. na kome je Random dobiio prvu nagradu za najbolji autorski bend, nastup na Exit festivalu 2016, nastup na Demofestu 2016. i nastup na Festivalu omladine u Subotici iste godine.

Teorija Zavere je hard rok bend iz Požege, osnovan 19. avgusta 2014. godine, a aktivnim radom bavi se od maja 2015. posle nastupa na požeškom festivalu Maglenijada na kome je svirao pre grupa Artan lili i Ničim izazvan.

Osnovni cilj od početka se nije menjao. Bend aktivno radi na svojim autorskim pesmama kojih trenutno ima 11.

Među autorskim numerama nalazi se i šestominutni instrumental “Oluja”, a kao najveći hitovi izdvajaju se “Milosrdni anđeo” i “Fataliti rijaliti”.

Svaka pesma nosi drugačiju poruku i posebna je na svoj način. Najveću inspiraciju pronalaze u problemima modernog društva, ali ima i novih tekstova koji govore i o nekim vedrim temama.

Od nastupa izdvajaju se: HillsUp festival 2016. kada su bili predgrupa Generaciji 5, kvalifikacije za 50. Zaječarsku Gitarijadu, Maglenijada, PoRock festival, InWires, Park Fest…

Postavu benda Teorija Zavere čine: Bogdan Jovićević (vokal, ritam gitara), Nikola Jovićević (solo gitara), Ivan Bjelić (bas gitara), Aleksandra Milovanović (drugi vokal) i Marko Radovanović (bubnjevi).