Насловна страна Новости Уметност Počinju „Ljubini dani“ u Užicu

Počinju „Ljubini dani“ u Užicu

1009

Dvodnevna manifestacija „Ljubini dani“, koja je posvećena Ljubomiru Ljubi Stojanoviću (Užice, 1860 – Prag, 1930), srpskom filologu, akademiku, državniku i političaru, počinje večeras u 18 časova na Učiteljskom fakultetu u Užicu.

O znamenitom Užičaninu govoriće studenti i predstavnici Učiteljskog fakulteta, Udruženja istoričara Užica i Udruženja Užičana u Beogradu. Tokom večerašnjeg programa, između ostalog, biće prikazan film o Ljubi Stojanoviću, autorke Snežane Nedeljković, profesorke istorije, nakon čega će uslediti njeno izlaganje i izlaganje dr. Ljiljane Kostić, docentkinje na Učiteljskom fakultetu.

Tu manifestaciju, koja se završava sutra uveče za kada su, takođe od 18 časova, najavljeni i drugi programi, poput studenstke debate, izložbe fotografija, dokumenata i rukopisa, kazivanja rodoljubive poezije i muzičkog programa, organizovali su Unija studenata Užica i Učiteljski fakultet u tom gradu.

“Naša ideja je i da pokrenemo incijativu koju ćemo uputiti Gradu Užicu da se na prostoru između Narodne biblioteke i Narodnog pozorišta postavi bista Ljubi Stojanoviću, rekao je Radovan Novaković”, predsednik UO Unije studenata Užica.