Насловна страна Новости Криминална хроника Drama u Užicu: Porodica primila beskućnika u kuću, a on je zapalio

Drama u Užicu: Porodica primila beskućnika u kuću, a on je zapalio

1149

Nikome još nije jasno kako je uspeo da zapali dve kuće.

U užičkom naselju Pora danas popodne izgorele su dve kuće porodice Damljanović – jedna potpuno, a druga delimično. Vatru je, prema prvim rezulatima istrage, izazvao beskućnik koji je živeo pod njihovim krovom.

Prema izjavama članova porodice Damljanović, požar je buknuo u podrumskom delu manje kuće, a zatim se proširio na gornji, drveni deo, odakle su se plameni jezici preneli na veću kuću koja se nalazi odmah pored.

Požar je izazvao, još nije poznato kako, beskućnik koga su Damljanovići primili da kod njih privremeno, bez naknade, stanuje.

“Na molbu komšije dali smo beskućniku, sklonom alkoholu, kutak u kome može da prenoći i skloni se od hladnoće. Nekoliko puta smo pokušavali da ga iselimo, ali je komšija koji ga je doveo uvek uspevao da nas ubedi da ga ostavimo još neko vreme. Ispostavilo se da nam je čovek koga smo primili široka srca shvatajući njegovu nevolju, pričinio ogromnu materijalnu štetu”, dažu Damljnovići.

“Zvali smo danas tog komšiju da mu kažemo šta se dogodilo, a on je odgovorio: “U inostranstvu sam, ja nemam ništa s tim”, dodaju.

Od manje kuće ostali su samo zidovi podrumskog dela, dok su u većem, dvospratnom objektu u kome živi porodica, izgorele dve sobe i deo krova.