Насловна страна Спорт Фудбал Петковић: Не распушта се одбор у Ужицу, појачавамо рад на терену

Петковић: Не распушта се одбор у Ужицу, појачавамо рад на терену

1082

У овом моменту не постоји било каква намера о распуштању Градског одбора Српске напредне

странке (СНС) у Ужицу, рекао је за Глас западне Србије први човек ужичких напредњака Тихомир Петковић.

Петковић је истакао да се након председничких избора размишљало како даље, јер је СНС партија која функционише као веома добро организована и у којој се тражи резултат у сваком моменту од свих који руководe странком.

“Процењено је да резултат од 49 процената за нашег председника Александра Вучића као тадашњег кандидата за председника републике није био довољно добар. Нама је у Ужицу недостајало тих три до четири процента поверења грађана да будемо потпуно задовољни”, казао је Петковић и додао да се тада размишљало на који начин ићи даље.

“Одлучено је да је неопходно појачати организацију саме странке са постојећим руководством како би смо на следећим изборима остварили много боље резултате”, каже председник градског одбора.

Он каже да је после пријатељских разговора са врхом странке закључено да сви у странци морају знатно више да појачају партијски рад.

Председник ГрО СНС у Ужицу каже да је ова партија нагло порасла најпре по броју чланова, којих данас има преко 6000 и да је природно да постоје различита виђења, тежње и намере.

“У овом моменту имамо озбиљну организацију странке и велику подршку у оквиру самог градског одбора, то ми даје за право да верујем да ће СНС бити водећа странка у Ужицу али и на републичком нивоу”, истакао је Петковић.

Што се тиче младих кадрова Петковић каже да их има преко 700 у самом градском одбору и највећи део њих је активно. Он тврди да је основна референца за напредовање у странци рад, залагање и стручност.

“Сви новопридошли чланови су доброприхваћени и добродошли. То што је неко дуго времена члан странке а није показао довољно залагања у раду не даје му предност у односу на онога ко је тек дошао али својим знањем, стручношћу и добрим односом са грађанима Ужица доприноси популарност странке”, рекао је председник ужичких напредњака.

Петковић је посебно поносан на родну равноправност у СНС и како тврди то се најбоље види по брју заступљености жена на руководећим местима у градској управи.