Насловна страна Забава Театар Narodno pozorište Užice sa predstavom “Svedobro”, učestvuje na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu

Narodno pozorište Užice sa predstavom “Svedobro”, učestvuje na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu

2105

Ove godine, Narodno pozorište Užice, pored organizatora, našlo se i kao učesnik na 22. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu sa predstavom “Svedobro”, koju je po tekstu Stevana Vraneša režirao Nemanja Ranković. Predstava će biti izvedena u nedelju, 19.11. u 19:30 na Velikoj sceni.

Izuzetnu i pažljivo biranu podelu čine Tanja Jovanović, Biljana Zdravković, Tijana Karaičić, Branislav Ljubičić i Igor Borojević. Scenografiju potpisuje Majana Zorzić Petrović, kostimografiju Snežana Kovačević, a muziku Ana Ćurčin.

„Dramaturg Stevan Vraneš je napisao dramu sa pet lica pod naslovom Svedobro. Od tih pet karaktera, tri su ženska. Od tri ženska lika, dva su vršnjakinje, žene u zrelim godinama, u godinama kada smo skloni da pravimo bilanse i svodimo račune sami sa sobom. To su uvek i svuda najbolje godine našeg života. I svaka generacija ima svoje. Jednima su ih pojeli skakavci, politika nebeskog naroda i ratovi devedesetih, drugi su prerano ostarili da bi dočekali tranziciju i demokratizaciju društva, treći su požurili da žive po diktatu i ritmu drugog nekog sveta koji im stalno stvara gorušicu. Kako god bilo, crta je podvučena, sagledava se pređeni put ne bi li se nastavilo dalje, isto kao i do sada ili nekim novim putem. Pitanje je i dilema“.

Miloš M. Radović

Ulaznice po ceni od 1000,00 dinara, mogu se kupiti na biletarnici pozorišta na dan izvođenja predstave.