Нападачу на медицинске раднике одређен притвор

  969

  Због напада на здравствено осбоље службе Хитне помоћи Основни суд у Пријепољу одредило је притвор у трајању од 30 дана Вељку Марковићу за кривично дело насилничко пошање. Марковићу се ставља на терет да је у суботу ујутру ножем напао техничара Амела Балију упутивши му претње на верској и националној основи. Пре тога он је вербално насрнуо и на докторку Ивану Пајевић. Из Здравственог центра у Ужицу поручују да се радило о смишљеном нападу на запослене те да су они немоћни да реше овакве проблеме без помоћи полиције и тужилаштва.

  Инцидент се догодио у суботу ујутру око 3:30 када је Марковић ушао у просторије Хитне помоћи и вербално напао докторку Ивану Пајовић а потом је ножем насрнуо на техничара Амела Балију и покушао да га убоде у стомак упутивши му низ увреда на верској основи. Спретном реакцијом Балија је избегао напад а затим се закључао у собу за техничаре. Полиција је брзо стигла, на ходнику савладала нападача и ставила му лисице на руке.

  “Ово је ствар која треба да забрине све, пацијент је уместо здравствене књжице са собом понео нож, нама треба професионално обезбеђење које ће нас заштитити. На Министрству је да нађе најбољи начин и модел како то да организује, неопходна је и помоћ полиције и тужилаштва”, казала је портпарол ЗЦ Ужице Данијела Васиљевић.

  Службеници Полицијске управе у Пријепољу поднели су против Вељка Марковића кривичну пријаву за насилничко понашање.

  “На предлог Основног јавног тужилаштва у Пријепољу Основни суд одредио је Марковићу притвор у трајању од 30 дана”, истакла је портпарол Основног јавног тужилаштва у Пријепољу Јасминка Бошковић.

  Иначе како сазнајемо починилац овог кривичног дела није имао досије у полицији. Такође, он је и раније долазио у просторије Хитне помоћи и повишеним тоном разговарао са медицинским особљем, међутим због таквог понашања није пријављиван полицији.

  Медицински техничар Амел Балија због свега што је током нападао преживео под стресом је и налази се на боловању, док докторка Ивана Пајевић без одобрења директора ЗЦ Ужице није желела да говори за медије.