Насловна страна Спорт Трчање Atletičari „Mladost“ iz Užica kvalifikovali za najače evropsko klupsko takmičenje (ECCC)

Atletičari „Mladost“ iz Užica kvalifikovali za najače evropsko klupsko takmičenje (ECCC)

1147

Juče je zvanično iz Evropeske atletske federacije (EA) potvrđeno da su se seniori Atletskog kluba „Mladost“ iz Užica kvalifikovali za najače evropsko klupsko takmičenje, European Cross Country Championship (ECCC) 2018. Podsetićemo Vas da su to uspeli trijumfom na Prvenstvu Srbije u krosu, koje je prošle subote održano u Boru. Ekipa u sastavu: Milan Todorović, Kristijan Stošić, Milan Mitrović i Petar Božović daleko iza sebe su ostavili ostale ekipe.

Lakši deo posla je odrađen. Postali smo najbolji u državi. Sad prestoji onaj teži deo posla, a to je otići na Klupsko Prvenstvo Evrope koje će se održati u Portugaliji, u mestu Mira u blizini Porta.

Seniorske i juniorske ekipa nekoliko puta su učestvovale na Klupskom šampionatu Evrope. Najveći uspeh seniori su ostvarili 2008 godine , baš u Portugaliji kada su zauzeli 8 mesto. Ekipu su činili: Mirko Petrović, Danijel Vukajlović, Nikola Stamenić i Edin Zuković. juniori su u Istanbulu 2009 godine bili drugi u Evropi.

I na takmičenju u Portugaliji užičani bi imali ekipu za plasman medju 10 najboljih klubova u Evropi. Najačem sastavu bi se pridružili mlađi seniori i juniori: Bojan Stanišić, Miloš Mitrović, Marko Jovićić, Pavle Đurđić i eventualno neko od pojačanja za ovo takmičenje.

Opet ponavljam, Sad predstoji teži deo posla, jer do 20 novembra treba da potvrdimo učešće naše ekipe, a to podrazumeva da se plati kotizacija ekipe, participira sa određenim iznosom u smeštaju, da se rezervišu i plate avio karte na vreme po povoljnijim cenama za celu ekipu.

Iskreno se nadam da ćemo zajedničkim snagama sa Gradskom upravom i sponzorima uspedi da odemo na Prvenstvo Evrope.