Насловна страна Новости Инфраструктура Urt rfactor liga-takmičenje u virtuelnoj vožnji na simulatorima

Urt rfactor liga-takmičenje u virtuelnoj vožnji na simulatorima

1041

ASK Užice Reli Tim (URT) po peti put organizuje URT Rfaktor Ligu, takmičenje u virtuelnoj vožnji na simulatorima, ovaj put u saradnji sa Gradom Užicem, a u prostorijama Omladinskog kluba Užice. Prvi trkački vikend počinje u subotu, 4. novembra od 17:00 časova, a takmičenje se nastavlja sutradan od 14:00 časova, i tako svaki vikend do kraja novembra. Nakon proglašenja novembarskih pobednika po kategorijama, liga se nastavlja i tokom decembra, a 13. i 14. januara planirano je veliko finale: susret svih pobednika po klasama i po mesecima i takmičenje za Super Šampiona.

Motivi za organizaciju ovakvog takmičenja nisu samo popularizacija najtrofejnijeg sporta u gradu, već prvenstveno, bezbednost u saobraćaju, kao i socijalizacija, fer plej, solidarnost, jačanje osećaja kolektivne, ali i odnosa lične i kolektivne odgovornosti. Zbog toga je cilj da se na ovo takmičenje prijavi što više učenika, mladih i svih onih koji bi da kroz svoje učešće doprinesu i povećanju lične i opšte bezbednosti u saobraćaju, podizanju saobraćajne kulture, a Rfactor liga je i dobar način da se, na krajnje bezbedan, ali i zabavan način provere i poboljšaju vozačke sposobnosti. Takmičenje koje doprinosi atmosferi pravog sportskog događaja je deo nastojanja da se igrice koje, u savremenim uslovima života, dovode do individualizacije i asocijalizacije, posebno mlađe populacije, podignu na nivo socijalnog događaja uz zajedničku edukaciju, zabavu, igru, takmičenje i međusobno druženje: i takmičara i navijača.

Pored takmičara u Omladinskom klubu, zbog ograničenog broja mesta, obezbeđen je i direktan prenos preko video bima u prostorijama kluba Gkc, pa je to dobra prilika i za navijanje i druženje tokom vikenda koji slede.

Činjenica koju su potvrdila dugogodišnja iskustva članova URT, a kroz učešće i organizaciju autosportskih takmičenja su: da su najpažljiviji i najobazriviji učesnici u saobraćaju upravo osobe koje se bave autosportom, i iz razloga poznavanja i pravila, i svih mogućih i nepredviđenih okolnosti koje se mogu dogoditi na autosportskoj stazi, pa smatramo da smo među napozvanijima da ova iskustva, kao i našu obuku u oblasti bezbednosti u saobraćaju i autosportu, prenesemo na druge. Stavljajući na ovaj način, svakog od učesnika u poziciju vozača, aktivnog faktora u automobilu kroz dimenziju sporta, a uz naše sugestije i objašnjenja situacija u toku, i nakon takmičenja koje planiramo, cilj nam je da povećamo svest građanstva, učesnika ove Lige, o bezbednoj vožnji, i uopšte: učešću u saobraćaju-poručuju uz poziv za prijavu organizatori, ASK Užice rally team.

Ono što prijavljene očekuje je takmičenja na Rfaktor simulatoru vožnje koji se smatra jednim od najboljih simulatora za široku upotrebu. Liga se igra na računarima povezanih u LAN mrežu kao međusobna trka šest takmičara. ASK Užice Reli Tim je kao organizator obezbedio šest Trustmaster Ferrari F430 volana, kao i softver za simulator.

Staze su virtualne i u vlasništvu URT-a, a među stazama je i staza Užice koja se vozi po ulicama grada Užica. Napravljena je na osnovu realne mape grada i ubačena u simulator.
Pravo učešća imaju svi zainteresovani bez obzira na godine (od 8 do 88), a postoji mogućnost pravljenja i pionir lige u slučaju većeg broja dece ispod 12 godina.

Plan je da se naprave mesečna (novembar, decembar) takmičenja do kraja 2017. kao i da se ukupno 12 najboljih takmičara iz novembra i decembra sastanu u velikom finalu polovinom januara 2018.

Na kraju lige proglašava se šampion u konkurenciji vozača i klubova.

Trkački vikendi su:

NOVEMBAR           DECEMBAR           JANUAR

04-05.11.2017.     02-03.12.2017.     13-14.2018.
11-12.11.2017.     09-10.12.2017.
18-19.11.2017.     16-17.12.2017.
25-26.11.2017.     23-24.12.2017.

Trkački vikend se sastoji od dva dana i to:

subota od 17 do 20 – kvalifikacije
nedelja od 14 do 20 – trka

Kroz nagrade koje su se obezbedile podelom učešća svakog od takmičara, što iznosi 200 dinara, plan je da se, ne samo poštuju propisi pravih auto trka, već i da se učesnici i stimulišu na takmičenje, ali i da razviju osećaj solidarnosti i poštovanja zalaganja i talenta.

Osim ovih, obezbeđenje su i brojne druge robne nagrade i razna iznenađenja za najbolje vozače.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem obrasca koji dostavljamo u prilogu i njegovim vraćanjem na mejl: rallyteamuzice@gmail.com ili preko fejsbuk strane Užice Rally Team.