Насловна страна Новости Бизнес U zgradi kasarne u Krčagovu počela sa radom firma Interface Pro

U zgradi kasarne u Krčagovu počela sa radom firma Interface Pro

1313

Zgrada kasarne u Krčagovu danas je dobila nove stanare u vidu zaposlenih u novootvorenoj firmi Interface Pro.

„Kada je u pitanju dolazak u Užice uspešnih biznismena i otvaranje novih radnih mesta naša posvećenost i rad konačno počinje da daje rezultate. Nekolimo poslednjih godina, mi u Gradskoj upravi, trpeli smo kritike, iako većina Užičana ne zna koliko smo energije uložili u to da neko ko je uspešan u biznisu u svetu, dođe u Užice, 200 km od autoputa. Svetski biznismen a pre svega Užičanin, gospodin Dejan Stojić je prepoznao svoje Užice kao dobru destinaciju za biznis. Dejan je čovek koji je uspeo sa biznisom u Americi ali i čovek koji je sačuvao privrženost svom Užicu a to najbolje pokazuje i činjenica da 12 mladih Užičana ovde imaju šansu da se u okviru firme Interface Pro bave biznisom koji je svetskog formata da steknu svetska iskustva kada je u pitanju biznis i da zarade novac koji je iznad proseka u našoj zemlji“, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković i dodao „meni je veoma drago što smo i ovaj deo grada uspeli da stavimo u najbolju moguću funkciju. Grad Užice je uložio oko 50 000 evra u parterno uređenje i opremanje unutrašnjosti prostorija kasarne gde će firma Interface Pro poslovati“.

„Plan gradskog rukovodstva je da u Užicu u budućnosti napravimo spoj državnog odeljenja fakulteta vezanog za informacione tehnologije i biznisa koji je vezan za informacione tehnologije“, istakao je Petković.

Vlasnik firme TDS MED Dejan Stojić je na obeležavanju početka rada svoje firme u Užicu rekao da je firma Interface Pro osnovana kao podrška službi prodaje američkoj kompaniji TDS MED kao i da je nastala kao plod ideje o širenju prodajnih kapaciteta na ovom prostoru nakon pozitivnog iskustva u radu sa izvanrednim mladim ljudima u Srbiji. Interface Pro ima razvojne planove za narednu godinu u smislu povećanja kapaciteta i razvoja novih usluga prema severno-američkom tržištu.