Насловна страна Новости Инфраструктура Tihomir Petković: „Kružni tok pokretač novih saobraćajnih rešenja u Užicu“

Tihomir Petković: „Kružni tok pokretač novih saobraćajnih rešenja u Užicu“

1353

Završen je najveći deo radova na izgradnji kružnog toka na ulasku u grad Užice iz pravca Požege, preostalo je da se urede parking prostori ispred Vatrogasnog doma i zgrade PIO. Ukupna vrednost investicije je oko 50 miliona dinara, a ovaj projekat finansirali su „Putevi Srbije“.

Zahvaljujući se građanima Užica na pokazanom strpljenju koje su imali čekajući završetak radova na kružnom toku gradonačelnik Užica Tihomir Petković je rekao „Svi mi Užičani smo potpuno svesni značaja ove investicije za početak rešavanja velikih saobraćajnih problema u našem gradu“ i dodao „od ove investicije očekujemo da bude pokretač novih saobraćajnih rešenja u gradu, odnosno pokretač izgradnje novih kružnih tokova. Naše stručne službe će u naredom periodu u saradnji sa stručnim službama „Puteva Srbije“ i „Instituta za puteve“ izraditi studiju kružnih tokova u gradu Užicu što je nešto na šta se čeka već decenijama ali sve do sada po tom pitanju nije ništa konkretno urađeno“.

Sutra od 09 do 12 časova će se po fazama puštati u funkciju pojedini putni pravci kroz kružni tok, a u zavisnosti od uklanjanja privremene saobraćajne signalizacije. Očekuje se da posle 12 časova saobraćaj u ovom delu grada bude normalizovan.

„Imamo odličnu saradnju sa nadležnim ministarstvom i JP „Putevi Srbije“ što pokazuje i činjenica da je Grad Užice dobio za infrastrukturne projekte ove godine oko 1,5 miliona evra. Podsećamo da je rekonstruisan Ložionički most, vrednost tih radova je oko 50 miliona dinara, izgrađen je prvi kružni tok gde vrednost radova iznosi preko 50 miliona dinara, i dobijena je podrška Vlade i JP „Putevi Srbije“ za rekonstrukciju Ulice Miloša Obrenovića od Kožare do kasarne u Krčagovu u dužini od oko 3000 metara, zatim rekonstrukciju dela Radničke ulice u dužini od oko 500 metara i rekonstrukciju Ulice Kralja Petra I (od Slanuške do raskrsnice sa Ulicom Rosulje) u dužini od oko 600 metara a ukupna vrednost ovih rekonstrukcija je 60,1 miliona dinara“, istakao je Petković.

„Svesni da su saobraćajne gužve jedan od najvećih problema grada mi smo zajedno sa rukovodstvom opštine Bajina Bašta, preduzeli i mere vezane za izgradnju tunela ispod Kadinjače pa u skladu sa tim smo sutra u „Institutu za puteve“ u Beogradu gde potpisujemo ugovor o izradi projekta tunela ispod Kadinjače što se takođe finansira od strane Vlade Republike Srbije i „Puteva Srbije“. Vrednost sredstava predviđenih za izradu projektne dokumentacije je oko 40 miliona dinara“, rekao je Petković.