Насловна страна Новости Инфраструктура Предузете превентивне мере поводом велике количине најављених падавина

Предузете превентивне мере поводом велике количине најављених падавина

2744

Оперативни штаб за одбрану од поплава и бујица је на данашњем заседању поводом велике количине најављених падавина од преко 60 литара по метру квадратном у наредна 24 часа, као и падавина у виду влажног снега, донео закључке у вези са превентивним мерама које треба предузети у наредном периоду, саопштено је на сајту града.

Предузете превентивне мере у складу су са Оперативним планом одбране од поплава међу којима су мере везане за: поплаве, опасност од снега, расположиво људство и расположиву механизацију.

Дефинисани су потенцијални ризици попут изазивања поплава и бујица, ризик од одрона и клизишта, проблеми у саобраћају и другим видовима комуникације, штете на имовини итд.

Донети закључци на данашњој седници, односе се на константно прикупљање података од повереника у месним заједницама о стању водостаја водотокова и количини снега који је пао, затим праћење стања заштитних објеката, критичних локација и стања водотокова.

На прикупљању потребних података у градској средини укључени су комунална полиција, ватрогасци и дежурне службе јавних предузећа.

Уведено је пасивно дежурство људи и механизације у Градској управи за инспекцијске послове и комуналну полицију и јавним предузећима која морају бити приправна за евентуално ангажовање додатног људства.

Апелује се на грађане да буду у приправности и предузму мере на заштити својих објеката од падавина.