Насловна страна Новости Бизнес Малинари траже доплату за цену малине и накнаду штете од снега

Малинари траже доплату за цену малине и накнаду штете од снега

1029

Новоосновано удружење пољопривредних произвођача “Ужице” окупља произвођаче са подручја Ужица, Прибоја, Пријепоља, Нове Вароши, Ариља, Ивањице, Бајине Баште. Оно што је још увек свакако актуелна тема јесте производња малине и њена цена на тржишту, па су сходно томе представници Удружења упутили захтев министарству пољопривреде за одржавање састанка управо на ову тему. Састанак је у министарству одржан јуче.

“Ми смо тражили конкретно одговор шта је урађено по питању Националног савета за малину, шта је учињено поводом штете коју је нанео снег, а прво питање изнад свега је била цена и род за 2017. годину”, рекао је председник удружења “Ужице” Петар Штакић. Он је истакао да су представници министарства обећали да ће до 10. новембра дати тачне информације везане за сва ова питања и на снову тих података и информација ми ћемо даље планирати наше активности.

Када је у питању цена овогодишњег рода малине представници пољопривредних произвођача инсистирали су на доплати у износу од 15 до 20 динара по килограму на тренутну аконтну цену.

“Никакве гаранције ни потврде нисмо добили, само нам је речено да ћемо те информације дефинитивно добити 10. новембра. Ми смо такође у министарству изнели проблем да су људи веома незадовољни и да то незадовољство расте из дана у дан и да ће након тог 10. уколико не дође до неких позитивних помака што се тиче ових за нас горућих проблема доћи до неких протеста на територији западне Србије”, истакао је Штакић.