Насловна страна Спорт Карате Četiri medalje za karatiste „Užica“ na prvenstvu Srbije

Četiri medalje za karatiste „Užica“ na prvenstvu Srbije

1247

Na Prvenstvu Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore u karateu održanom u Čačku u subotu 4. novembra, i KUP-u Srbije za poletarce, pionire i nade koje je održano u nedelju, 5. novembra, članovi karate kluba „Užice“ osvojili su ukupno četiri medalje

Na Prvenstvu Srbije kod mlađih seniorki, u borbama, do 61 kg Nataša Vlahović, posle dve izuzetne pobede,poražena je u polufinalu od takmičarke iz „Studentskog grada“ i zauzela treće mesto.

U kategoriji kadetkinja do 54 kg Jana Radović je brilјirala. Posle tri pobede, od kojih dve nad reprezentativkama, u finalu je poražena minimalnim rezultatom i zauzela drugo mesto.

U nedelјu, na Kupu Srbije osvojene su dve bronzane medalјe u katama. Luka Bakić 2006 plavi pojas i Jana Ilić 2005 plavi pojas. Lidija Trmčić, koja nas je navikla na zlatne medalјe, nije imala sportske sreće, poražena je u trećem kolu od takmičarke koja je zauzela prvo mesto. Kata tim u sastavu Petra Gajić, Marija Bajić i Jana Ilić zauzeo je peto mesto, dok je u pojedinačnom nastupu Petra Gajić takođe peto mesto.

U borbama su nastupili Andreja Kovčić, Aleksandra Rogić i Uroš Arsenijević i nisu uspeli da se domognu medalјe.

Povodom ova dva takmičenja, trener KK “Užice” Miloš Ršumović je izjavio:

Na Prvenstvu Srbije su naše dve takmičarke dominirale. Pokazale su kako se pobeđuju favoriti. Na Kupu Srbije nismo imali sportske sreće, a bilo je i nekih čudnih sudijskih odluka.