Насловна страна Новости Бизнес Bešević: Da vidim da se piše o klubovima koji duguju neuporedivo više...

Bešević: Da vidim da se piše o klubovima koji duguju neuporedivo više od Slobode, koji iz budžeta dobijaju četiri ili pet puta više od nas…

1385
Branko Bešević
Branko Bešević

Predsednik Slobode Branko Bešević odgovorio na prozivke Iako su kvalifikacije u tekstu „Sad i predsednik nadigrao Slobodu“ proizvoljne, podaci o presudi Osnovnog suda u Užicu nisu sporni.

“Ništa nije sporno kada je presuda u pitanju. Sve drugo navodi me na poruku da bi bilo najbolje da Slobodu ostave na miru. Da vidim da se piše o klubovima koji duguju neuporedivo više od Slobode, koji iz budžeta dobijaju četiri ili pet puta više od nas, a u goroj su situaciji”, kaže Branko Bešević, predsednik Slobode i ugledni užički biznismen.

Prvi čovek prvoligaša sa Đetinje, kaže da ima još pojedinaca koji su dobili presudu, ali još ne traže izvršenje. Reč je o pozajmicama koje treba vratiti, u situaciji višegodišnje blokade računa sudske presude su najsigurniji način da se povrati novac.

“Kada tražimo da nam se vrate pozajmice dižu uzbunu. Niko da pita koliko smo dali bespovratno, donirali… Prošli mesec sam obezbedio blizu 3.000 evra, do sada sam bespovratno pomogao sa skoro 60.000 evra. Svaki podatak o pozajmicama imamo, ko je pozajmio, za šta je uloženo… Tvrdim da smo, kada je poslovanje u pitanju, najtransparentniji klub u Srbiji.”

Branko Bešević je začuđen količinom tekstova kojima se pokušava da se obezvredi rad članova Slobodine uprave. Smešno je, tvrdi Bešević, pisati kako su presudama klubu u privatne džepove preusmerena budžetska sredstva kada je oko šest miliona dinara, koliko godišnje grad pomaže Slobodu, manje od četvrtine para potrebnih da se finansijski „zatvori“ godina.

“Ponavljam dušebrižnicima, manite se Slobode i ne brinite za njenu budućnost”, jasna je poruka Branka Beševića.