Насловна страна Новости Политика Министар управе Србије обећао решавање проблема инспекцијских служби

Министар управе Србије обећао решавање проблема инспекцијских служби

1199

Министар за државну управу и локалну самоуправу Србије Бранко Ружић је данас у Ужицу у Ужицу рекао да ће почетком 2018. године бити решен део проблема инспекцијске службе.

Његово министарство је саопштило да је Ружић на састанку с начелницима управних округа казао да су проблеми мањак људства, старост изнад 55 година, те и одазак инспектора у пензију.

“Упутићемо предлог Влади Србије за повећање броја инспектора и повећање техничке опремљености служби, како би се побољшао њихов рад и ефикасност”, рекао је Ружић.

Додао је да је намера да се у те послове више укључе начелници округа јер, као представници средњег нивоа власти, имају увид у стање и спона су између локалних самоуправа и Министарства.

Ружић је казао да у неким управним окрузима ради само по један здравствени и санитарни инспектор, те је на њима превелик терет и то се мора мењати.

Намера Министарства је да се побољша статус начелника округа који “није на завидном нивоу” још од 2001. године.

Министар је нагласио да је Координациона комисија за инспекцијске службе потписала споразум с прекршајним судовима да пријаве инспектора не застаревају и да производе правно дејство.

Министар се у Ужицу састао и с начелницима управних округа с Косова.