Насловна страна Новости Животна средина Корак напред ка електронским седницама

Корак напред ка електронским седницама

1107

Остварујући одлуку о електронском поступку израде и доставе материјала за Градско веће и Скупштину града, чланови Већа су усвојили Упутство за његову примену. Упутством је уређена примена Одлуке којом ће сви материјали, уместо у штампаном, бити израђени у електронском облику и оно се састоји од начине израде аката, доставе материјала, техничких услова, методологије израде програма и извештаја јавних предузећа и установа. За електронске седнице купљено је 87 таблет уређаја чија је вредност 1,5 милиона динара и процена је да ће се они исплатити већ у првој години јер штампање материјала на папиру годишње град кошта око два милиона динара. Овим Ужице постаје једна од ретких градских управа у којој ће коришћење папирне документације бити сведено на минимум.

Усвојен је и правилник о уклањању непрописно паркираних возила, односно заустављених возила који је сада проширен и то, поред коришћења „паука“, и на употребу уређаја за блокирање, такозваних „канџи“. У складу са тим допуњен је и ценовник који регулише ову област, тако да сада несавесне возаче путничких возила, којима је постављен уређај за блокирање, очекује казна од 2.000 динара, а возаче теретних возила од 8.000 динара.

Градско веће дало је сагласност на нови правилник Нискоградње о организацији и систематизацији послова у овом предузећу, као и на измену и допуну програма постављања мањих монтажних објеката, а које се односе на локацију једног билборда.